Spanien

Spanien är ett av världens mest populära resmål. Varje år besöks landet av över en miljon svenska turister och över 65 000 svenskar har valt att bosätta sig i landet permanent.

Vad är det då som gör Spanien så populärt?

Solen, värmen och ljuset är kanske den största anledningen, faktorer som gör gott för både kropp och själ. Den avslappnande livsstilen kan vara en annan avgörande faktor. Spanien ligger dessutom på ”lagom" avstånd från Sverige, vilket gör det lätt att ta sig till och från Spanien. Utbudet på flygresor är bra och man kan ofta hitta flygstolar till mycket bra priser. Vill man ta bilen ner gör man det på några dagar. Spaniens EU-inträde har gjort det enklare att flytta hit, men även om man idag räknar Spanien till ett modernt EU-land så har man lyckats behålla den rika kulturen. 

Finanskrisen 2008 slog hårt på den spanska fastighetsmarknaden och på Costa Blanca föll bostadpriserna, i snitt, hela 40 procent. De spanska fasighetspriserna ligger fortfarande lågt men håller, enligt ekonomer, på att stabilisera sig. Så för den som vill hitta sitt hus i solens land, så är det läge att göra slag i saken.