Svenska & skandinaviska skolor

Costa Blanca

Skandinaviska skolan i Orihuela Costa på Costa Blanca startades år 2000. Skolan har idag barn från nästan hela Norden. Övervägande av dessa kommer i dagsläget från Sverige. Skolan erbjuder undervisning för svenska, finska och norska elever från och med förskoleklass till och med åk 6, samt förskola 3-5 år och distansundervisning åk 7-9 för svenska elever.

För mer info, läs mer på skolans hemsida

Costa del Sol

På Costa del Sol finns det två Svenska skolor, en i Fuengirola och en i Marbella.

Skolan i Fuengirola drivs som ett föräldrakooperativ och följer den svenska läroplanen. Skolan rymmer ca 210 elever och 30 anställda och erbjuder undervisning från förskola till gymnasium.

För mer info, läs mer på skolans hemsida

Svenska skolan i Marbella bedriver förskola, förskoleklass, grundkola åk 1-6 samt distansundervisning för äldre barn. Den 13 december 2015 publiserade sydkusten.se ett reportage angående svenska skolan i Marbella. Klicka här för att läsa artikeln.

 För mer info, läs mer på skolans hemsida

Gran Canaria

Svenska skolan på Gran Canaria startades 1965 och erbjuder förskola, grundskola åk 1-6, handledning på heltid för distanselever åk 7-9 samt gymnasiet. Skolan som ligger i San Augustin i området Rocas Rojas är en liten skola med få elever och små undervisningsgrupper.

För mer info, läs mer på: skolans hemsida

 

Vill du lära dig spanska?

Spanskan är ett romanskt språk och talas av över 380 miljoner människor runt om i världen. Att lära sig Spanska kan vara ett bra sätt att komma den spanska vardagen närmre. Planerar du att vistas mycket i landet kan det vara en god idé att gå en Spansk-kurs redan hemma i Sverige.

Folkuniversitetet: www.folkuniversitetet.se
Medborgarskolan: www.medborgarskolan.se

Men även på Costa Blanca finns det studiecirklar som anordnas på flera platser där svenskar kan lära sig Spanska.

För den som föredrar självstudier finns många bra studieböcker och ljudböcker.

Tips: Ladda ner språk-appen ”Babbel” till din mobiltelefon.