Mat & dryck

Det kan kännas som en svår men angenäm uppgift att behöva välja mellan de många restauranger och barer som står till buds. Många internationella restauranger med rätter från bl.a. Kina, Tyskland, Japan, italien m.fl. finns att välja på. Men även för den som vill hålla sig till spanska köket, finns det mycket att välja mellan. Så, när du ändå är i Spanien, varför då inte njuta av nationalrätten Paella eller slå dig ner på en mysig tapaskrog? Kanske vill du bara sätta dig en stund på en utomhustaverna, äta en tortillia och dricka en kall sangria i solskenet?

Den spanska medelhavsmaten har blivit mycket populär runt om i världen och "medelhavsdieten" ses som en av de mest hälsosamma mattrenderna just nu. Dieten består till stor del av bl.a. grönsaker, frukt, fisk, skaldjur. För den som vill läsa mer om medelhavsdieten finns det många böcker skrivna om ämnet och en stor förespråkare av dieten är kostrådgivaren Anna Skipper. 

Spanien är en stor vinproducent. En bit in på Costa Blanca kusten finns många vingårdar man kan besöka. De flesta ligger i bergen mellan Murcia och Alicante. Även i Málagaprovinsen kan man hitta ett flertal vingårdar som man kan besöka. En av dessa drivs av svensken Rickard Enkvist. Besök gärna Rickards hemsida. På vinmuséet i Málagas hemsida kan du läsa mer om olika vingårdar i provinsen. På Gran Canaria ligger de flesta vingårdarna på den norra delen av ön.

Tripadvisors hemsida kan du hitta restauranger i området du befinner dig i. Där kan du se vilket betyg de olika restaurangerna fått och läsa tidigare kunders omdömen.