Sport & motion

De naturliga förutsättningarna för aktiviteter utomhus året runt innebär gott om alternativ för den som vill utöva någon form av idrott eller fritidsaktivitet.

Golf

Längs hela Costa Blanca kusten ligger golfbanorna tätt. Många av dessa håller hög eller mycket hög standard. I Torrevieja finns, inom en 5-minutersradie med bil, inte mindre än fyra fina 18-hålsbanor. På leading courses hemsida kan du läsa mer om de olika golfbanorna i och runt Torrevieja. Tips! Som medlem i vänföreningen Mas Amigos har man rabatterade greenfee-priser.

Costa del Sol är ett Mecka för golfälskaren. Här finner man över 60 golfbanor som ett pärlband utmed kusten. Inte undra på att kusten även går under namnet, Costa del Golf (golfkusten). Banorna är välskötta och håller genereltt mycket hög kvalitet. Tack vare det stora utbudet och det fantasktiska klimatet är det inte undra på att så många skandinavier vallfärdar hit för att förlänga golfsäsongen. Läs mer om Costa del Sols olika golfbanor här.

Sportfiske

Fiske kanske inte är det första man tänker på när man tänker på Spanien, men faktum är att många sportfiskare gärna tar sig till Spanien för att testa fiskelyckan och kanske lägga till några nya arter till sin fångstlista. För entusiasten kan vi rekommendera boken "Sportfiske i Spanien - En fiskeguide" av Christer Johansson. Boken finns bl.a. att köpa hos Bokus.com.

Vatten- & strandsporter

Längs med kusterna hittat man många olika typer av båt- & vattensporter såsom jetski, segling, kajakpaddling, dykning m.m.

Olika typer av sportaktiviter utövas flitigt på stränderna. Här kan man spela bl.a. boule, fotboll och vollyboll. Bara i Torrevieja hittar man sju beachvollybollplaner och två strandfotbollsplaner.

Vandringsleder & bergsklättring

Älskar du att vandra? På Topwalks hemsida hittar du kartor och mer information över vandringlederna i Spanien. 

De inbjudande bergen i norra Costa Blanca på utmärkta bergsturer och bergsklättring.

Skidåkning

Älskar du skidåkning? Då är de snöklädda bergen i Sierra Nevada ett måste. Från Malaga till Sierra Nevada tar det ca 1,5 timmar och från Torrevieja är det endast drygt 3 timmars bilväg. På Sierra Nevadas hemsida kan du få information om priser och snödjup mm.

Arenor

I Torreveija ligger Torrevieja sports city som är en väldigt fin multisportsarena.

Övriga sporter

Andra stora sporter som bör nämnas är cykling, tennis, paddeltennis och fotboll mm.